Drinkar för jul och nyår

Simons jul- och nyårsdrinkar

Jul- och nyårsafton är alldeles runt knuten. Två högtider som förtjänar sina egna drycker. Vår baransvarige Simon Sundqvist har tagit tillfället i akt och skapat två nya drinkar som han gärna vill dela med sig av. Om ni inte vill göra dem hemma så kan ni självklart provsmaka dem hos oss på restaurangen. 

Simon1 Simon2 

 

T-TIME


T Time 

Den första drinken som jag har skapat är en varm juldrink som jag valt att kalla T-time. En juldrink med inslag av frukt och syra. Vi skulle kunna kalla den för en glöggdrink med tvist. 

Detta behöver du för din drink: 

4 cl 6th sense Syrah
2 cl Grönstedts vs
1 cl sockerlag
1 cl Gotlands bittar
2 tsk Robios festival te

Ingredienserna som jag tagit är från vårt barsortiment på restaurangen, självklart kan du byta ut ingredienserna utifrån vad ditt barskåp erbjuder.

Ingred T Time T Time Drink

Blanda samman alla ingredienser och toppa med hett vatten. Servera gärna med en kanelstång eller apelsinzest.   


 20 Fjorton

 
20 Fjorton

Den här drinken har jag och min kollega Anton Edelsvärd tagit fram. Champagne och nyårsfirande är en kombination som vi gärna ville hålla fast vid. Så vi har skapat en lyxig champagnedrink med en smak av citrus och rosor. Hoppas ni tycker om den!

Det här behöver du för din drink:

2 cl Hayman's 1820
2 cl Aperol
1 cl Amaro Montenegro 
1 cl citronjuice
4 cl Fentimas rose lemonade
Champagne

Ingred 20 FjortonSimon 20Fjorton

Kyl ditt glas som du skall använda till drinken. Detta gör du enklast genom att fylla det med is och vatten. Skaka alla ingredienser med is i en shaker. I vanliga fall bör man inte skaka kolsyrade drycker, men lemonaden har en så låg kolsyrehalt så det är inga problem. Häll av isvattnet från ditt glas och häll upp drinken. Toppa med champagne eller en torr cava. Nedräkningen kan börja och vi får skåla in det nya året!  


Är du nyfiken på hur drinkarna smakar eller har du funderingar på hur du ska göra dem? Kom in till mig på CG's så hjälper jag dig.
Lycka till! / Simon Sundqvist, baransvarig.